Wat doet curry met je lichaam?

Jesper Yüksel
2025-06-25 19:18:36
Count answers
: 0
Pittig eten zou goed zijn voor je metabolisme.
De stof capsaïcine die in pepers zit, zou je vertering versnellen en daardoor zouden er minder kilootjes blijven hangen.
In peper zit vitamine A en C, die je bloedvaten versterken.
Daarnaast zit peper vol met capsaïcine, een stof dat je bloed makkelijker door je lichaam laat stromen.
Die combinatie zorgt voor gezonde hart- en bloedvaten en een stabiele bloeddruk.
Pittig eten zou de bacterievorming in onze darmen voorkomen.
Pittige gerechten een prima temperatuurregelaar zijn.
Bij koude zorgen ze voor een warme opkikker en bij hitte hebben ze net een verkoelend effect op ons lichaam.
Pittig eten zou de aanmaak van het feel good-hormoon serotonine stimuleren.
Een overvloed aan pittig eten kan namelijk irriterend werken voor je maag en darmen en dat willen we dan weer liever niet…