Wat is het energiemonitoringsysteem voor gebouwen?

Lana Yalçin
2025-07-15 00:39:50
Count answers
: 0
Een energiemonitoringsysteem of energiebeheersysteem is een van de verplichte erkende EML maatregelen vanuit de wet energiebesparingslicht.
Onder energiemonitoring en -beheer wordt verstaan het proces waarbij op systematische wijze alle relevante energiegegevens van een gebouw worden verzameld, geanalyseerd en verwerkt tot betrouwbare informatie voor het management en de gebouwgebruikers.
Met behulp van een goed energiebeheer krijgt u inzicht in de energiestromen binnen uw organisatie waardoor u mogelijke storingen en/of afwijkingen kunt opsporen en waardoor u een beknopte controle op de energiefacturen kunt uitvoeren.
Door het inzicht in de energiestromen kunt u ook gerichter energie inkopen, omdat u precies kunt aangeven wat het totale verbruik van uw organisatie is, wanneer de pieken in de verbruiken optreden en wat het energieprofiel van uw organisatie is.
Denk aan dashboard, compliance machtigingen wet privacy, analyses, factuurcontrole, energie data hub, rapportages.
Verwerking van handmatig opgenomen meterstanden middels uitlezen QR code mogelijk.
Het slimme software platform biedt de perfecte oplossing om uw duurzaamheidsdoelen te behalen.

Twan Oude Heer
2025-07-14 23:32:28
Count answers
: 0
Een antwoord op de vraag kan niet worden gevonden in de tekst. Het antwoord is daarom: none

Alexander Beekman
2025-07-14 22:35:43
Count answers
: 0
Een EBS systeem wordt gebruikt om het energieverbruik van gebouwen te monitoren, te beheren en te optimaliseren. Onze energie management software is in te zetten als EBS systeem. Hiermee kun je gedetailleerd het energieverbruik meten in alle beheerde gebouwen en objecten, zoals bijv. de klimaatinstallatie. Vervolgens is deze informatie inzichtelijk te maken in dashboards en grafieken. Dit stelt je in staat om bij te sturen voor beter zakelijk energiebeheer. Met Energiemissie zijn historische verbruiksgegevens op elk gewenst moment per gebouw beschikbaar, op kwartier, uur, dag, week, maand, kwartaal en jaarbasis. Deze gegevens zijn makkelijk te vergelijken en te exporteren voor het samenstellen van rapporten.
Lees ook
- Hoe meet je de energie-efficiëntie van een gebouw?
- Hoe kun je het energieverbruik van een gebouw monitoren?
- Hoe bereken je de energie-efficiëntie van een gebouw?
- Hoe bereken je de energie-intensiteit van een gebouw?
- Hoe energie meten?
- Wat is een goede energielabel voor een gebouw?
- Hoe kan ik mijn energieverbruik monitoren?
- Hoe kan je efficiëntie meten?
- Wat is de tool voor energie-efficiëntieberekening?