:

Waar gaan zielen heen?

Norah Abdi
Norah Abdi
2025-07-02 06:58:39
Count answers : 0
0
Waar de ziel na overlijden naartoe gaat, is iets waarover veel gespeculeerd wordt. Ieder geloof denkt hier anders over. In het Christelijke geloof wordt er gedacht dat de ziel naar de hemel, de hel of het vagevuur gaat. Dit is afhankelijk van hoe iemand zijn leven heeft geleefd en of zijn daden goed of slecht waren. Het hindoeïsme en het boeddhisme geloven in reïncarnatie. Hierin keert de ziel terug naar een nieuw leven op basis van karma. Er zijn traditionele religieuze opvattingen, maar ook spirituele stromingen. Zij geloven in een universeel bewustzijn waar de ziel naartoe gaat na overlijden. In deze stroming ligt de nadruk op eenheid en verbondenheid tussen alle levende wezens. Ook is er het nihilisme. Sommigen denken dat er geen leven is na de dood en dat de ziel als het ware verdwijnt. Waar de ziel naartoe gaat na overlijden varieert sterk per geloof. Bij sommige geloven wordt gedacht dat de ziel naar de hemel gaat, zoals het christelijke geloof. Veel Aziatische religies geloven in reïncarnatie. Spirituele stromingen geloven in een universeel bewustzijn, waarin alle levende wezens met elkaar verbonden zijn.
Annabel Arens
Annabel Arens
2025-07-02 06:35:56
Count answers : 0
0
Christenen gaan na hun dood naar de hemel. Je hebt inderdaad gelijk dat in het Nieuwe Testament een kind van God na zijn/haar sterven opgenomen wordt in de hemelse heerlijkheid. In Gen. 5:24 is Henoch, zonder te sterven, door God opgenomen in heerlijkheid, terwijl hij met Hem wandelde. De rijke man echter, zo lees je in de gelijkenis, sloeg zijn ogen op in de hel, zijnde in de pijn. Met andere woorden: na de dood moest ook in het Oude Testament ieder voor de rechterstoel van God verschijnen, waar het oordeel werd uitgesproken: of opneming in heerlijkheid of wegstoting in de eeuwige afgrijzing. In Psalm 73 ziet Asaf het einde van de goddelozen: ze storten van hun top van eer in eeuwige verwoesting, zeg maar: in de hel, neer. En Asaf? Lees wat hij zegt in vers 23 en vervolg: "Ik zal dan (na mijn sterven) gedurig bij U zijn. Gij hebt mijn rechterhand gevat; Gij zult mij leiden door Uw raad, en daarna zult Gij mij in heerlijkheid opnemen." Laat ik enkele plaatsen aanwijzen waar ook gesproken wordt over de opname in de hemelse heerlijkheid van met name degenen die de Heere vreesden. De dichter van Psalm 17 staat voor de dood, maar hij is er niet bang voor, hij zegt: "Ik zal in gerechtigheid Uw aangezicht aanschouwen, ik zal verzadigd worden met Uw beeld, wanneer ik ontwaak." In Psalm 49:16 juicht de dichter: "Maar God zal mijn ziel van het geweld van het graf verlossen, want Hij zal mij opnemen." En om tenslotte nog iets te noemen, in Psalm 73 ziet Asaf het einde van de goddelozen: ze storten van hun top van eer in eeuwige verwoesting, zeg maar: in de hel, neer. Gij hebt mijn rechterhand gevat; Gij zult mij leiden door Uw raad, en daarna zult Gij mij in heerlijkheid opnemen.
Lucy Kuijpers
Lucy Kuijpers
2025-07-02 06:19:52
Count answers : 0
0
Afhankelijk van de snelheid van je ziel, ga je spiralend door een tunnel of direct door een poort. In elk geval ervaar je iets dat voor jou een overgang of doorgang symboliseert: een brug over een rivier, de ingang van een grot, een pad door een vallei dat leidt naar het lichte land achter de bergen. Of je vaart voorgoed weg van een kust, stijgt op door het dek van de wolken de hemelse ruimten in, of je wandelt over een grote regenboog-wenteltrap naar boven. Alle zielen komen even in nevelslierten terecht, kort of lang, afhankelijk van de snelheid van de ziel. In wezen ervaar je in deze mist dat je door het membraan heengaat dat deze aardse dimensie van de eerste lichtsfeer scheidt. Na de sluier waad je door een oceaan van licht waarin je wordt gereinigd om de volgende wereld binnen te gaan. Het voelt aan als water en je wordt er geheel in ondergedompeld, maar het is puur helder licht waarin je zwemt. Je bent nu verkwikt en klaar voor je reis. Daarna schouw je een immense weidsheid van licht, waarheen je ook kijkt. Overal is licht en licht is overal.
Noud Woutersz
Noud Woutersz
2025-07-02 06:01:56
Count answers : 0
0
Voor mij betekent het dat bij sterven het lichaam stopt, maar de ziel verdergaat. De essentie is dat een ziel niet kan verdwijnen zoals een lichaam dat helemaal oplost na het sterven. De ziel leeft op de een of andere manier verder, maar dan niet in je lichaam. Ik geloof dat wij meerdere levens hebben en dat we dit leven hebben om ervaringen op te doen en om dingen te leren. Dood betekent niet dat de relatie over is, maar op een andere manier vorm krijgt.
Lieve Schroeff
Lieve Schroeff
2025-07-02 03:20:57
Count answers : 0
0
Je ziel verlaat je lichaam als je doodgaat. Jouw ziel is ook jouw bewustzijn. De ziel voegt zich weer bij het grotere deel van jouw ziel, het stuk groter ziel dat altijd in het non-fysieke of in de hemel is gebleven. Maar nu is dat deel van je ziel, dat na overlijden teruggaat, verrijkt met informatie die de ziel heeft opgehaald tijdens het verblijf op aarde. De non-fysieke wereld is eigenlijk ons basisstation, de dood is eigenlijk onze natuurlijk staat. Daar komen we vandaan en daar gaan we weer naartoe.