:

Wat is fysieke weerbaarheid?

Hailey van Breukeleveen
Hailey van Breukeleveen
2025-06-27 05:59:50
Count answers : 0
0
Wat is fysieke weerbaarheid? Veelal wordt fysieke weerbaarheid gelijkgesteld met zelfverdediging waarbij fysieke technieken ingezet worden om zich te verdedigen tegen een aanval. In onze visie heeft ALLE weerbaarheid een fysieke component. Met een rechte rug en het ademen vanuit de buik voelt iemand zich meteen een stuk zekerder. Dat zonder enige andere werkvorm. Die fysieke component, het stevig staan, de rug rechten en ook fysiek ruimte innemen, helpt al om beter voor zichzelf op te komen en maakt dus meer weerbaar.
Ali Wildschut
Ali Wildschut
2025-06-27 03:39:51
Count answers : 0
0
Fysieke weerbaarheidstraining is bedoeld voor mensen die beroepsmatig in aanraking kunnen komen met fysieke agressie. De zorg, justitie, detailhandel, beveiliging, horeca of incassobureaus, vooral in deze sectoren kunnen mensen te maken krijgen met lichamelijk geweld. Natuurlijk streef je er in zo’n situatie altijd naar om fysieke escalatie te voorkomen. Lukt preventief reageren echter niet meer, dan kan fysiek ingrijpen noodzakelijk zijn. Om jezelf in zo’n geval fysiek weerbaarder te maken is een praktische training onontbeerlijk. In de Fysieke weerbaarheidstraining krijg je inzicht in je eigen gedrag en dat van de agressor, leer je verweertechnieken toepassen en raak je beter in staat tijdelijk controle te houden bij agressief gedrag. Kom je beroepsmatig regelmatig in contact met agressieve mensen en komt daarbij ook fysiek geweld voor? Wil je in zulke situaties graag wat assertiever worden en zelfverzekerd kunnen optreden? Dan is deze training echt iets voor jou. Of je nu in de beveiliging werkt, in de horeca, voor een incassobureau, bij justitie, als zorgmedewerker of in de detailhandel, door de unieke samenstelling van deze training is hij bijzonder effectief voor alle beroepen. Vaak wordt deze training gecombineerd met de training Agressie bij dementie. Leerdoelen Overige informatie Vraag direct uw training aan!
Luuk van de Pol
Luuk van de Pol
2025-06-27 02:52:06
Count answers : 0
0
Een goede verbale, mentale en fysieke weerbaarheid is voor zorgprofessionals cruciaal om met agressie op de werkvloer om te kunnen gaan. Ook leren ze grenzen van anderen herkennen. Wanneer de situatie toch escaleert, weten ze hoe ze vriendelijk doch stevig kunnen ingrijpen om zichzelf te beschermen. Trainingsdoelen vergroten zelfvertrouwen en gevoel van veiligheid waarschuwingssignalen van agressie en grensoverschrijdend gedrag herkennen bewust worden van eigen non verbale uitstraling herkennen en aangeven van de eigen grenzen deëscalerende gesprekstechnieken rustig blijven en effectief handelen in noodsituaties zelfverdedigingstechnieken