:

Waarom wordt er onderzoek gedaan?

Jayden Smith
Jayden Smith
2025-07-13 19:59:30
Count answers : 0
0
Het voornaamste doel is de medische zorg verbeteren. Door mee te doen helpt u mee aan de vooruitgang van de wetenschap. Er ontstaan verbeterde behandelingen, nieuwe inzichten als het gaat om de kwaliteit van leven en een vernieuwde vorm van het diagnostiseren van een ziektebeeld. U krijgt de gelegenheid eerder in aanmerking te komen met een nieuwe behandeling. Dit heet diagnostisch onderzoek. Onderzoek om betere behandelingen voor ziekten te vinden. Bijvoorbeeld: een beter medicijn tegen hoofdpijn. Onderzoek om meer over een ziekte of de werking van het lichaam te weten te komen. Bijvoorbeeld: Wat is de oorzaak van ADHD? Krijg je van drop eten een hoge bloeddruk? Onderzoek om betere manieren te vinden voor het opsporen of het vaststellen van een ziekte. Bijvoorbeeld: hoe kunnen we (borst)kanker eerder opsporen?
Sven Pham
Sven Pham
2025-07-13 19:54:45
Count answers : 0
0
Een onderzoeksplan beantwoordt meestal de volgende vragen: Waarom wordt het onderzoek gedaan. De vragen ‘waarom’ en ‘wat’ verwerk je in de probleemoriëntatie. Dit onderdeel beschrijft wat je wilt onderzoeken en waarom.
Finn Akin
Finn Akin
2025-07-13 19:21:01
Count answers : 0
0
Wetenschappelijk onderzoek is nodig voor goede medische zorg voor kinderen. Het doel van wetenschappelijk onderzoek is om nieuwe dingen te leren. Om bijvoorbeeld betere behandelingen voor een ziekte te vinden, meer over een ziekte te weten komen, of te kijken hoe we bepaalde ziektes beter kunnen opsporen. Het is belangrijk dat er onderzoek bij kinderen wordt gedaan, en niet alleen bij volwassenen. Kinderen zijn geen ‘kleine volwassenen’. Hun lichaam en stofwisseling werkt anders. Bovendien komen sommige ziekten alleen bij kinderen voor.
Casper van Saksen
Casper van Saksen
2025-07-13 16:56:21
Count answers : 0
0
Op basis van wetenschappelijk onderzoek komen we namelijk te weten wat werkt, en wat niet. We komen te weten hoe we de zorg (verder) kunnen verbeteren en mensgerichter kunnen maken. En we komen te weten wat ouderen, naasten en medewerkers vinden van bepaalde thema’s. Dit alles draagt bij aan de kwaliteit van zorg en dat is waar we het voor doen!
Sylvie Martena van Burmania Vegilin van Claerbergen
Sylvie Martena van Burmania Vegilin van Claerbergen
2025-07-13 15:32:44
Count answers : 0
0
Een onderzoek kan vaak verschillende aanleidingen hebben, zoals kap van bomen, renovatie, sloop of een wegverbreding. Ook laten gemeenten vooraf al onderzoek doen om meer te weten te komen over vleermuizen in de gemeente. Omdat vleermuizen een beschermde diersoort zijn wordt er regelmatig onderzoek gedaan naar de verblijfplaatsen van vleermuizen, maar ook naar de vliegroutes en belangrijke jachtgebieden. Wanneer deze verblijfplaatsen verdwijnen door een ingreep, dan kan het nodig zijn vooraf vervangende verblijfplaatsen aan te bieden. Verbouwplannen en vleermuizen aanwezig, laat dus onderzoek doen.
Samuel Zhou
Samuel Zhou
2025-07-13 15:27:55
Count answers : 0
0
Het is mogelijk om met een gezichtsveldonderzoek de oorzaak van bepaalde klachten op te sporen. Daarbij is het onderzoek om te bepalen op een aandoening in de loop van de tijd verbeterd of verslechterd. De meest voorkomende redenen om een gezichtsveld te maken zijn: – Een onverklaarbaar laag gezichtsvermogen – Glaucoom – Neurologische afwijkingen – Oogzenuw afwijkingen – Medicijngebruik
Dirk Verhoeven
Dirk Verhoeven
2025-07-13 14:23:15
Count answers : 0
0
Om te kunnen garanderen dat de hoge kwaliteit van statistische informatie gegarandeerd blijft is er onderzoek nodig. Het CBS wil hierin een vooraanstaande rol blijven spelen, nu en in de toekomst. De wettelijke taak van het CBS is om statistieken samen te stellen en te publiceren waaraan behoefte is. Er wordt op zeven onderwerpen onderzoek gedaan. Het CBS gebruikt veel data uit registers, maar soms worden ook nog enquêtes gebruikt. Om mensen en bedrijven niet te veel te belasten enquêteert het CBS zo min mogelijk. Daarom kijkt het CBS voortdurend of op dat terrein innovatie mogelijk is.