:

Welk eten moet je vermijden bij migraine?

Joël Wolters
Joël Wolters
2025-07-29 12:47:25
Count answers : 0
0
Bij migraine zijn er een aantal voedingsmiddelen die als trigger kunnen fungeren, zoals kant-en-klare maaltijden en snacks met veel toegevoegde suikers en conserveringsmiddelen. Je moet vooral alcohol, cafeïne en overmatig suiker vermijden. Om migraine te voorkomen kun je beter een gezond eetpatroon aanhouden met drie hoofdmaaltijden per dag, regelmatige tussendoortjes en voldoende water drinken. Eet regelmatig en voorkom dat je hersenen zonder energie komen te zitten. Drink minstens anderhalve liter water per dag en beperk suiker en toevoegingen. Een trigger kan ook worden veroorzaakt door onregelmatig eten. Ben je benieuwd of voedingsmiddelen voor jou een migrainetrigger zijn? Houd dit dan bij in een migrainedagboek.
Phileine Esajas
Phileine Esajas
2025-07-15 16:30:42
Count answers : 0
0
Migraine is een hoofdpijn die zeer intens en ziek makend kan zijn en om deze te voorkomen moeten verschillende aspecten in acht worden genomen. Inderdaad, honger kan een migraineaanval veroorzaken. Aan de andere kant is het ook mogelijk dat bepaald eten een aanval in de hand werkt, zoals alcohol, chocolade, noten, gefermenteerde kazen en yoghurts en koude voedingsmiddelen. Tot slot vermijd je het eten van te veel vet of suiker en zorg je dat je voldoende drinkt.
Stijn Stuivenberg
Stijn Stuivenberg
2025-07-08 10:37:27
Count answers : 0
0
Een aantal voedingsmiddelen kunnen migraine veroorzaken. Voedingsmiddelen die tyramine bevatten, zoals buitenlandse kazen, smeltkaas, belegen en oude kaas, producten waaraan kaas is toegevoegd, vlees- en gistextracten, rode wijnen, zware biersoorten, zoute en zure haring, tonijn en gerookte vissoorten, lever en producten die van lever zijn gemaakt, wild, tuinbonen, koolrabi, zuurkool, overrijpe bananen en chocolade, kunnen migraine uitlokken. Ook voedingsmiddelen die nitraten bevatten, zoals vleesproducten die zijn gerookt, gezouten of op een andere manier zijn geconserveerd, kunnen migraine opwekken. Mononatriumglutamaat, een smaakversterker die vooral in Aziatische bereidingen wordt gebruikt, evenals alcohol, vooral rode wijn en bier, en koud voedsel zoals ijs, kunnen eveneens een aanval uitlokken. Ook cafeïnehoudende dranken en eetwaren zoals koffie, thee, cola, energiedranken en chocolade, en bepaalde voedingsgewoonten, zoals onregelmatig eten, maaltijden overslaan of uitstellen, en suikerrijke tussendoortjes en snacks, kunnen een rol spelen bij een migraineaanval. Het is belangrijk om regelmatig te eten, minstens 1,5-2 liter water per dag te drinken en voorzichtig te zijn met suikerrijke tussendoortjes en snacks.
Raf Verschut
Raf Verschut
2025-07-08 09:33:23
Count answers : 0
0
Het gebruik van grote hoeveelheden cafeïneproducten zoals koffie, thee, (pure) chocolade en cola kan leiden tot hoofdpijn. De volgende voedingsstoffen kunnen invloed hebben op het ontstaan van hoofdpijn/migraine: Aspartaam Mononatriumglutamaat is ook wel bekend als MSG en smaakversterker E621. Tyramine komt voor in voedingsmiddelen zoals chocolade, wijn, bier, de meeste kaassoorten, zuurkool, avocado's, bananen, vijgen, pruimen, pinda's en kokosnoten. Het advies is om gedurende een periode van tenminste 2 maanden geen producten te gebruiken die een van de volgende voedingsstoffen bevatten: cafeïne aspartaam tyramine Ve-tsin.
Senna van der Strigt
Senna van der Strigt
2025-07-08 08:40:57
Count answers : 0
0
Zuurvormend voedsel heeft een negatieve invloed op migraine. Voorbeelden hiervan zijn: suiker, kaas, vlees en soja. 'Slechte' vetzuren, 'snelle' koolhydraten Honing, ijs, snoep en chocolade Witte rijst, pizza, witte pasta en beschuiten Smaakmaker Ve-tsin in Chinese maaltijden en kant-en-klaarmaaltijden zoals soep uit blik, chips, vleeswaren Vruchtensappen Alcohol Geur, kleur en smaakstoffen Jam Aardappelen