Wat betekent het om met iemand te resoneren?

Julian van Leeuwen
2025-07-11 14:07:39
Count answers
: 0
Resoneren is het werkwoord dat hoort bij resonantie. Het betekent dat iets meetrilt of mee resoneert met een bepaalde frequentie. In figuurlijke zin betekent resoneren vaak dat een idee of emotie “aanslaat” bij iemand. Bijvoorbeeld: “De woorden van de spreker resoneerden met mij.” Dat is resoneren in actie. Emotionele resonantie verwijst naar het gevoel van diepe herkenning of verbondenheid met de emotie of ervaring van een ander. Wanneer iemand iets vertelt wat u raakt of als muziek u ontroert, dan spreekt men van emotionele resonantie. Het is alsof uw innerlijke beleving mee “trilt” met wat de ander ervaart.

Juliette Peters
2025-07-11 13:49:03
Count answers
: 0
Resonantie gaat erover of jij in lijn bent met iets of iemand op een bepaald moment.
En dat kan elk moment veranderen.
Het ene moment resoneert iets of iemand met jou, een ander moment niet.
Het is niet nodig om vast te houden aan iets of iemand, want je kunt elk moment iets anders voelen.
Er zijn momenten dat ik goed met iemand omga/resoneer, maar er zijn ook momenten dat ik even niet met die persoon wil omgaan, omdat hij of zij op dat moment niet resoneert met mij.
Hierin volg ik gewoon mijn gevoel.
Ik luister naar mijn hart.

Merijn van der Heijden
2025-07-11 13:24:38
Count answers
: 0
Resoneren is het terugkaatsen of weerklinken van geluid. Voorbeeld: 'Hoe meer je stem resoneert, hoe meer klank die heeft.' Resoneren kan ook verwijzen naar het met elkaar mee trillen of klank geven, zoals in de synoniemen echoën, galmen, schallen, weergalmen en weerkaatsen. Daarnaast kan resoneren ook betekenen dat twee of meer dingen harmonieus op elkaar aansluiten of overeenkomen, wat tot een soort van harmonische trilling of vibratie leidt. Er zijn verschillende synoniemen voor resoneren, zoals medetrillen, meeklinken, meetrillen, nagalmen, naklinken, schallen, weergalm geven, weergalmen, weerkaatsen, weerklank vinden, weerklinken en weerschallen.

Sepp van Ooyen
2025-07-11 13:22:45
Count answers
: 0
Resonantie is een natuurverschijnsel en betekent letterlijk weerklinken. Een trillend voorwerp kan een ander voorwerp in trilling brengen. Wanneer dit voorwerp in het ritme meetrilt van het andere voorwerp spreekt men over maximale resonantie. Alles is energie en alle energie heeft een trilling. Wij mensen zijn trillingsvoorwerpen of beter gezegd trillingswezens op een bepaalde frequentie. Wij hebben allemaal een eigentrilling die beïnvloedt wordt door onze gevoelens, emoties, lichamelijk welzijn of ongemak, trauma, het verleden etc. Wanneer een samenwerking hebt die vanzelf gaat dan resoneer je maximaal met elkaar en dan vergroot je het energieveld en de kracht. Je gaat samen in flow zoals ik dat met Pim ervaar wanneer ik met hem samenwerk.

Lise Martena van Burmania Vegilin van Claerbergen
2025-07-11 12:14:22
Count answers
: 0
Resoneren. Dat woord komt bij me op nu ik dit verhaal schrijf. Het brengt me terug bij de natuurkundeles. Een trillend voorwerp kan een ander voorwerp laten trillen. Als dat in het ritme van de oorspronkelijke trillingen gaat meetrillen, dan heet dat resoneren. In gesprekken gebeurt soms iets vergelijkbaars.

Ties van der Meer
2025-07-11 12:06:08
Count answers
: 0
Resoneren betekent ‘terugklinken, weerklinken, ook meetrillen’. Wat klinkt terug, wat weerklinken, wat trilt mee. Alle snaren die de aangeslagen toon voelen en daarmee in harmonie zijn, zullen gaan meetrillen. Om een resonantie, dus een meeklinken of meetrillen, te laten ontstaan, moet het trillingsbeeld van de zender met dat van de ontvanger overeenstemmen. Als je een goed contact hebt met iemand, en die persoon begint te gapen, dan begin je als vanzelf mee te gapen, dus resoneer je mee met die persoon. Resonantie betekent dat je reageert of handelt naar aanleiding van deze onbewuste waarnemingen.

Imran Visser
2025-07-11 09:12:00
Count answers
: 0
Resoneren meetrillen, meeklinken.
naklinken, weerklank geven.
‘De Amerikaanse protesten resoneren met de gevoelens en ervaringen in Nederland’,
zegt cultureel antropoloog Sinan Çankaya,
die in zijn nieuwe boek Mijn ontelbare identiteiten structureel racisme inzichtelijk probeert te maken.
‘Ook hier zijn mensen het beu om als tweederangs te worden behandeld.’